De Fietsboot op de Vecht is een lijndienst tussen Nieuwersluis en Maarssen en terug. Van 29 april 2022 tot en met 24 september 2022 vaart de boot op dienstregeling tweemaal per dag heen en weer. In het voor- en naseizoen vaart de fietsboot alleen op vrijdag, zaterdag en zondag; in juli, augustus en begin september de hele week behalve op maandag. U kunt met en zonder fiets meevaren. Vanaf het water ontdekt u prachtige buitenplaatsen, roemruchte kastelen en rustieke theekoepeltjes. De Fietsboot brengt varen en fietsen door de Vechtstreek bij elkaar! De boot vaart tussen 10:00 en 17:10 uur. Er zijn twee tussenstops in Breukelen en Geesberge. Wilt u ergens anders afstappen? In overleg is dat vaak wel mogelijk.

Bij elke halte op- of afstappen

De Fietsboot start in Nieuwersluis en vaart via de tussenstops aan de Loswal in Breukelen en bij Geesberge naar Maarssen, en daarna weer terug. U kunt één of meer haltes met – of zonder! – uw fiets meevaren, of u maakt de hele tocht over de Vecht mee: wat u maar wilt! U kunt bij elke halte op- of afstappen. In totaal zijn er drie vaste opstapplaatsen tussen Nieuwersluis en Maarssen waar wij aanmeren. Wilt u toch ergens anders aan of van boord? In overleg is veel mogelijk!

Opstappen nabij een fietsknooppunt

Het fietsknooppuntennetwerk is ook langs de Vecht verder ontwikkeld en uitgebreid. Er worden in de media en op internet steeds meer fietsroutes gepubliceerd die uitsluitend gebruik maken van dit fietsknooppunt systeem. Onze afmeerlocaties hebben wij zoveel als mogelijk gekozen in de nabijheid van een fietsknooppunt. U kunt uw boottocht beginnen in de nabijheid van een fietsknooppunt.

Hop on hop off op de Vecht

De Fietsboot is de enige toeristische hop on hop off service op de zuidelijke Vecht. Op vastgestelde tijden doen wij haltes aan waar u met of zonder fiets op en af kunt stappen.
We varen ruim anderhalf uur over de Vecht. Dan is het wel prettig om de weten dat er een toilet aan boord is…
We hebben koffie en thee, we kunnen een band plakken en kleine reparaties aan uw fiets doen, en ook hebben wij een 230V aansluiting om uw elektrische fiets aan boord op te laden. 

Dienstregeling

De dienstregeling en de tarieven vindt u hier.

LET OP: De weersomstandigheden kunnen er soms toe leiden dat de boot niet vaart. Raadpleeg daarom altijd deze site als u gebruik wilt maken van de veerdienst. Als de boot niet vaart staat dit vermeld in een pop-up!