Plaats een reactie

Beste Gijs, wat hebben we weer genoten vandaag. Het is echt een geweldig initiatief en dat geldt voor beide boten. We sturen u drie impressiefoto’s. Hartelijke groet,
Martin en Petra 🙋🏻‍♀️

Martin en Petra augustus 2021

26 augustus 2021

VANDAAG een overtocht gemaakt.van de porseleinkade Loosdrecht naar de strook.

Wat hebben jullie toch gemotiveerde vrijwilligers.  Was gewoon een plezier om deze overtocht te doen.

En bedank schipper  Tom en Karin nog eens van ons.

 

 

Simone en Rieke, 3 augustus 2021

4 augustus 2021

Fotocollage gemaakt door Liliane Taudin Chabot

Liliane Juli 2021

18 juli 2021

Foto collage gemaakt door Liliane Taudin Chabot

Liliane Juli 2021

We hebben oprecht een ‘plezier’J-vaart vandaag beleefd met Gerrit en Beert.
Toffe jongens hoor: behulpzaam, humoristisch en informatief over de boot en de omgeving.
We hebben genoten (met hen).
 
Waarschijnlijk komen we nog eens meevaren.
In ieder geval gaan we andere mensen enthousiast maken en jullie kant opsturen.
Mijn buurvrouw heb ik reeds zover gekregen.
Zij springt binnenkort ook op jullie Fietsboot Loosdrecht.
 
En Petra en ik gaan kijken of we deze zomer nog de Vechtboot kunnen doen.
Kortom: het was een heerlijk Varend Verrassend Vakantie-dagje in eigen regio.

Liliane en Petra (24 juni 2021)

24 juni 2021

Op zondag 13 september een erg leuke boottocht gehad op het voordek lekker in de zon. Dank voor de gezellig vaart en zeker voor een ieder aan te bevelen dit een keer (of vaker) te doen. Erg vriendelijke gastheren.

Michael

26 april 2021

Hans en Beert, geweldig bedankt voor de gezellige overtocht op jullie fietsboot van Oud Loosdrecht naar De Strook in Breukeleveen. En na een lekker hapje en een wandeling zijn wij weer mee teruggevaren.

Fijn dat jullie zo klantvriendelijk meedenken om jullie gasten aangenaam te laten genieten. Van een extra bodywarmer tegen de koude wind tot het realiseren van de mooiste zitplekjes.

Leuk dat jullie ook van alles vertellen onder het varen. Echt een aanrader!
Nogmaals dank voor deze leuke ervaring!

Bertus, Gerda en Annita

Zeer de moeite waard ! ! ! Gisteren de overtocht genomen van “De Strook” naar “Oud Loosdrecht”. Was een mooie afwisseling van onze fietstocht rond de diverse plassen aldaar.

En Gijs: bedankt voor je uitvoerige info m.b.t. de opstapmogelijkheden en tijdschemas.

Paul

Het beste bij een hittegolf: een tochtje op de fietsboot. Je mag zonder fiets ook mee, en iedereen krijgt een grote parasol en genoeg koud water. De schippers zijn erg aardig en houden alles goed in de gaten. Een heel mooie tocht, en ook leuk om alles eens van een andere kant te bekijken. Echt genoten!

Elma Kuster

Top! Dank voor de hele fijne vaart vandaag tussen “De Strook” en Oud Loosdrecht! Was geweldig!! Fantastisch! Genoten! Het waren prachtige uren in Loosdrecht! Ik heb 30 jaar in Loosdrecht gewoond! Maar deze trip was een kleine vakantie! Ik vind de natuur en de mensen daar nog steeds subliem! Laat de Gemeente Wijdemeren de subsidie blijven geven!

Maria Peters

We kwamen met de boot de Loosdrechtse Plassen op en wilden graag een eind gaan fietsen. Van iemand uit de buurt kregen we de tip bij het eiland Marcus Pos te gaan liggen omdat daar de fietsboot aanmeert. Vanmorgen precies op tijd kwam de boot aan. Hij was al aardig gevuld, we konden gelukkig nog mee met 1,5 meter ruimte. Bij de Fuut afgestapt en een mooie fietstocht gemaakt. Uiteindelijk weer opgestapt bij de Porseleinhaven en door de zeer vriendelijke bemanning keurig afgezet op Marcus Pos. Wat een leuke besteding van een zonnige vakantiedag.
Kleine tip: kan er een bord met vaartijden op Marcus Pos geplaatst worden? En in de Porseleinhaven is het even zoeken naar de opstapplaats. Misschien ook daar een extra bord aan de kade.
Hartelijke groet, Henk en Marja

Marja Verhave

Wat leuk die Fietsboot! Wij kwamen er toevallig langs en konden precies mee naar de volgende halte. Dus hop, bakfiets met kinderen en al op de boot. Anna (3) en Hadewych (1) keken hun ogen uit. Tot snel lieve mannen van de boot!

Sophie

We hebben een superleuke tocht gehad op 30/7 . De bemanning was zeer attent en gaven ons een warm welkom gevoel. Jammer dat er niet meer promotie wordt gemaakt voor deze fietsboot tochten . Wij zijn van Nieuwersluis tot oud Zuylen mee gevaren dus 2,5 uur kijkplezier. Zeer aan te bevelen

Rita

Leuke overtocht gemaakt vandaag en super aardige bemanning! Echt leuk om te doen een absolute aanrader!

Jacco

Leuk tochtje, ook zonder fiets. Beert, Ton en Anja waren erg behulpzaam en zorgden voor een ontspannen sfeer aan boord.

Jan en Jolanda

Wij zijn met de fietsboot van de Strook naar Oud Loosdrecht gevaren.
Mooi tochtje over de plas waarbij de zon ons een handje hielp.
De fietsboot wordt door de vrijwilligers perfect onderhouden en dat zie je er vanaf. Alles is spic en span.
De bemanning is heel relaxt in de omgang en serieus als het op varen aankomt en dat is prettig.
Dat niet alleen. Zij vertelden onderweg van alles en nog wat over de lokale bezienswaardigheden en wat er zoal te doen valt in Loosdrecht. Een aanrader dus.

Albert Vijftigschild

Wat een heerlijk tochtje hebben we gemaakt op de Fietsboot 2 vandaag! Gerund door enthousiaste, aardige en bekwame bemanning, allemaal vrijwilligers!
Een superleuke manier om even op het water te zijn en absoluut voor herhaling vatbaar. Heel gezellig!

Maja Roodveldt

Vandaag met De Fietsboot van Muyeveld meegevaren naar Oud Loosdrecht. Een mooi tochtje laverend tussen de zeilbootjes door. Aardige en bekwame bemanning. Allemaal vrijwilligers die dit mogelijk maken!
Behouden vaart!

Robert

Wat een geweldige ervaring om met deze boot en zijn bemanning over de vecht te varen. Donderdag 16-07-2020 begon met regen maar gelukkig waren er paraplu’s aan boord. We zijn in 2,5 uur van Nieuwersluis naar Zuylen gevaren en hebben ons geen seconde verveeld. De uitleg over de buitenhuizen was heel interessant en erg leuk voorgedragen. De vrijwilligers zijn super!
Dit is echt een aanrader.
Kees en Marja van Vliet

Kees en Marja van Vliet

Vorige week genoten van een heerlijke tocht op de fietsboot in Loosdrecht. Weliswaar op de fiets naar de opstapplaats gefietst maar aldaar besloten het hele rondje mee te varen. Hartelijke ontvangst door de schippers. Vanwege de kou mochten we hun heerlijk warme bodywarmers lenen. Op de terugweg zaten we nog alleen op de boot . Maar met leuke verhalen van de schipper ! We hebben genoten en raden zo’n tochtje van harte aan!

Wil en Helmi

Wat hebben wij vandaag op de Vecht genoten.

Ik zat heerlijk met mijn drie zussen op een rondbankje midden achter in de boot.
We zagen langs de oevers prachtige hortensia’s afgewisseld met koepels, statige herenhuizen en kastelen.
Graag wil ik dan ook de schippers hartelijk bedanken voor die prachtige Vecht vaart.
Ook die aardige mevrouw waar wij koffie en thee van kregen.

Vriendelijke groeten
Jenny

Jenny

Vanwege de slechte weersvoorspelling naar Nieuwersluis met de auto en en zonder fiets opgestapt op de Fietsboot voor een tochtje over de Vecht.
Wat een superdag!
Het was heerlijk weer en samen met de schipper en Hans die ons de wetenswaardigheden van de omgeving vertelden hebben we genoten van een privé cruise over de Vecht!
Mooi initiatief wat waardering en Hoort zegt het voort verdient!
Henk&Diny
Groesbeek

Henk&Diny

Vandaag haastig van Utrecht naar Loosdrecht gefietst, want om 14.40 uur vertrekt de Fietsboot. In Loosdrecht vraag ik: “mevrouw, weet u de Porseleinhaven?” “Nee, ik ben hier niet bekend”. Dan maar verder fietsen. “Jongens, weten jullie de Porseleinhaven?” “No, sorry”. “Meneer, weet u …” Om 14.39 uur zie ik aan de kade een boot met de naam “Fietsboot”. De Kapitein annex Eerste Stuurman gooit de trossen los. “Hallo hallo, kan ik nog mee?”. Op de valreep. Ik zet mijn fiets op het dek en begeef me naar het tweede boord-restaurant voor koffie met gebak en een likeurtje. Daarna bespreek ik met de Kapitein zijn radar-installatie en rook ik een sigaar in de biljartzaal aan boord. Nou ja, om een lang verhaal kort te maken: het is een leuk toeristisch uitstapje en bovendien een nuttige veerpont voor voetgangers. Hopelijk blijft de fietsboot nog lang in de vaart. (met misschien een stukje schuimrubber op de claxon zodat de argeloze passagier niet zijn / haar hoofd stoot). Bij de Strook stap ik uit en fiets terug naar Utrecht. Zal zeker nog eens meevaren.

Ton

Vorige week zagen wij toevallig de fietsboot liggen in de Porseleinhaven en namen ons voor om een keer mee te gaan. We kregen een foldertje mee met de opstaptijden en de verschillende plekken waar je op kan stappen.

Door de Coronaperiode ziet een vakantie er toch heel anders uit dus ga je genieten van het weer en de natuur in Nederland.

Gisteren met de fiets de 1e boot van de Porseleinhaven naar De Strook genomen. Lekker windje en fantastisch zonnetje en nog lekker rustig op water. Op De Strook was het nog lekker rustig om te zwemmen en te zonnen. Vervolgens een mooie tocht gefietst via Breukelen, Maarssen, Maarseveen, Tienhoven, Breukeleveen. Bij Muyeveld de laatste boot weer terug genomen naar Porseleinhaven.

De schippers op de boot zijn erg enthousiast en zitten vol met kennis en verhalen van de omgeving. Echt leuk!

Gaan we zeker nog een keer doen.

Fred

Het was heerlijk! Aardige vrijwilligers, prachtig weer, mooie route met interessante verhalen.

Ik stuur je tzt de pdf en binnenkort ook de link naar een blog op mijn website.

Nogmaals dank voor het regelen, We kunnen het iedereen aanraden.

Kim

Vandaag onverwachts op de fietsboot terecht gekomen, zonder fiets weliswaar.
Hartstikke leuk vaartochtje gemaakt over de loosdrechtse plassen. En genietend van het mooie weer werd ons onderweg van alles verteld over de omgeving.
als je in de buurt bent, zeker deze fietsboot nemen, een aanrader.

Alwine

“Ondanks dat wij al weer een tijd in Loosdrecht wonen, was dit de eerste keer dat we met de fietsboot zijn geweest. Het was geweldig. Schitterend weer. Met twee fietsen en onze drie meiden op de boot naar de overkant De Strook. Onderweg genoten van schitterend mooie wolkenluchten. Wat een vriendelijke schipper! Ontzettend leuk, zeker de moeite waard. We gaan snel weer en nemen dan graag onze ouders mee! “

Lidewij

Net gelezen dat jullie in juni weer gaan varen. Geweldig!
Fijn dat dat ondanks de Corona-crisis toch weer kan. Ik kom zeker aan boord!

Hans

Wij zijn afgelopen zaterdag met de fietsboot mee gevaren tot Breukelen. We zijn in Oud Zuilen opgestapt. De tocht naar Breukelen was heerlijk. Leuk om de Vecht vanaf het water te zien. De bootsman heeft ons onderweg van alles verteld. Jammer dat we de enige passagiers waren, niet voor ons, maar voor de bootsman. Enig minpunt vonden wij dat er veel tijd in het varen en aanleggen gaat zitten. Als je Tot het eind mee gaat ben je lang onderweg. En we wilden nog wel graag een fietstocht maken toen we de boot verlieten. Onderweg kun je op de boot iets te drinken en versnaperingen kopen.
Maar zeker de moeite waard om het een keer mee te maken !

Leontine

Vandaag meegedaan aan een heel geslaagde activiteit.

Het verzamelen in Utrecht ging heel moeizaam. De treinreizigers liepen op diverse trajecten forse vertragingen op. Rene heeft dit prima opgelost met behulp van Edwin. De eerste groep vertrok alvast naar Fort Klop, onze eerste horeca stop. Rene bleef wachten op degene die later aankwamen.

De volgende vertraging ontstond bij de horeca gelegenheid. De groep was al lang weer compleet en wilde vertrekken, maar de bestelde Griekse yoghurt en tosti van twee deelnemers van de eerste groep werden toen pas op tafel gezet.

Weer een splitsing van de groep. Een deel vertrok met Rene en Edwin wachtte tot ook de anderen op pad konden. Dankzij een lift op een boot haalde de achterblijvers ons weer bij en kon de complete groep Maarssen in lopen. Het tempo werd opgevoerd want om kwart voor drie vertrok ‘onze’ boot. Rene had al gebeld dat we eraan kwamen. De beloning van het snelle lopen kregen we zeker. Een prachtige tocht over de Vecht. Anderhalf uur lang konden onze benen rusten en keken we onze ogen uit. Wat een prachtige huizen en tuinen staan er langs de Vecht.

Na de boottocht nog een uurtje lopen naar Breukelen en daar streken we zeer voldaan op het terras neer. Nog wat kleine probleempjes omdat de tap niet werkte, maar iedereen kreeg uiteindelijk het zeer verdiende drankje. De helft van de groep is daarna nog met elkaar gaan eten.

Ik vond het een zeer geslaagde activiteit. Bedankt Rene voor het organiseren!

Hartelijke groet,

Els G

Els

Gisteren genoten van een heerlijke vaartocht over de Vecht. Verassend om het landschap vanaf het water te bezien en genieten wat je allemaal langs de kant voor mooie dingen ziet. Zoals de aardige schipper zei, “wat is Nederland toch prachtig !” en daar heeft hij helemaal gelijk in, zo’n tocht bevestigd dat zeker. Dus als u een leuk uitje wilt een fiets of wandeltocht in combinatie met een paar uur ontspannen op het water, kan ik dit zeker aanraden ! Ik hoop voor de schipper dat er in de komende tijd steeds meer mensen meegaan (het was nu rustig) en dat hij nog lang mag varen, succes !

Boudewijn

Beste mensen,

Vandaag met 4 personen gebruik gemaakt van de fietsboot op de Vecht, We hebben meegevaren van Maarsen naar Vreeland. Een prachtig vaartochtje, waarbij je de Vecht eens van een andere kant ziet. Verder mijn complimenten voor de goede site, de prettige bemanning en de nette boot.
Een paar tips nog tot slot: een betere markering van de opstapplaatsen is gewenst en een afdak op de boot maakt hem met wat minder weer (regen c.q. felle zon) nog functioneler.

Nog veel succes met dit initiatief en een behouden vaart, groeten uit Breda

25 mei 2014 Frans

Frans

Met veel genoegen heten wij de fietsboot op de Vecht als ‘buurman’ van harte welkom!
Wij voeren sinds 12 jaar een toeristische lijndienst uit over de Eem en de randmeren (3 maanden: 7 dagen- en 3 maanden: 5 dagen per week). Graag wensen wij jullie even veel succes als wij mochten ondervinden! Bestuur en vrijwilligers van fietsboot Eemlijn ( http://www.eemlijn.nl ) Als jullie ideeen, vragen of suggesties willen uitwisselen, kunnen jullie ons bereiken via onze website

Gerrit

Wat een ontzettend leuk initiatief! Ik ga er zeker gebruik van maken.
Wij fietsen heel graag en vinden het prachtig dat we met fiets en al een stuk kunnen meevaren.
Veel succes met jullie intiatief

Simone