De Fietsboot brengt varen en fietsen bij elkaar!

Onze Fietsboten varen ieder een vaste route langs een aantal opstappunten. Hier kunt u – met of zonder fiets – aan boord gaan en een stukje meevaren om op uw gemak te genieten van de mooie omgeving, begeleid door een deskundige schipper en een behulpzame gastvrouw/-heer. 

De Fietsboot op de Vecht vaart twee keer per dag tussen Nieuwersluis via Breukelen, Geesberge naar Maarssen en weer terug. Een enkele reis over het hele traject duurt ruim anderhalf uur. Vanaf het water van de Vecht ontdekt u de imposante buitenplaatsen uit de 17e eeuw, roemruchte kastelen en rustieke theekoepeltjes. Tijdens de tocht vertelt onze gastvrouw/-heer over deze buitenplaatsen en andere wetenswaardigheden op en langs de Vecht.

De Fietsboot van Loosdrecht vertrekt uit de Porseleinhaven in Oud Loosdrecht en vaart via het recreatie-eiland Markus Pos en de Fuut naar de Strook in Breukeleveen en weer terug. Een enkele reis over dit traject duurt circa vijf kwartier. Deze route wordt drie keer per dag gevaren. Tijdens de vaart kunt u genieten van het weidse uitzicht en de mooie huizen aan de oevers van de plassen.
Speciaal voor vogelspotters en natuurliefhebbers hebben we op zondag van 07.00 – 09.00 een extra vaart door de mooiste gebieden van de plassen. De boot is in 2021 verduurzaamd zodat wij veelal elektrisch, schoon en geruisloos kunnen varen. Deze tochten gaan uitsluitend op reservering.

Kijk voor de vertrektijden op de betreffende dienstregeling voor Vecht en Loosdrecht.
En raadpleeg altijd vooraf deze website, want in bijzondere situaties of bij slecht weer kan de dienstregeling worden aangepast of zelfs vervallen. Dat melden wij dan in een pop-up.