Het varen en in de vaart houden van onze beide Fietsboten is alleen mogelijk dankzij ons gemotiveerde team van ruim 50 enthousiaste vrijwilligers. Dat doen we met veel plezier en geheel op eigen kracht.

Wat doen onze vrijwilligers?

Rond 09:00h. komen de twee vrijwilligers, een Schipper en een Gastvrouw/-heer die vandaag varen aan boord van Fietsboot I in Nieuwersluis en van Fietsboot II in Loosdrecht.
Samen zorgen ze aan de hand van de checklijst voor het vaarklaar maken van het schip.

Op Fietsboot I in Nieuwersluis vaart op de Vecht. Hier wordt alles in gereedheid gebracht om de gasten te ontvangen en wordt om 10:00h de dienstregeling gestart en wordt er koers gezet richting Breukelen.

Ook op Fietsboot II in Loosdrecht die vaart op de Loosdrechtse Plassen, wordt nadat alles in gereedheid is gebracht. Om ca. 09:30h vaart deze boot naar de Porseleinhaven in Oud Loosdrecht waar om 10:00h de dienstregeling wordt gestart.

Tijdens het varen en aan- en afmeren draagt de bemanning de verantwoordelijkheid voor het veilig vervoeren van de passagiers.
Zo helpen zij met het aanleggen bij aankomst en het weer losgooien van de boot bij vertrek.
Ook assisteren zij bij het van boord gaan van de passagiers en de eventuele fietsen en bij de ontvangst van de nieuwe passagiers.
Ook zijn zij verantwoordelijk voor het afrekenen met de passagiers van de vaartocht en in voorkomende gevallen van de genuttigde consumpties.

Tijdens het varen wordt er van je als vrijwilliger verwacht (en door de passagiers zeer op prijs gesteld!) dat je iets kunt vertellen over de wetenswaardigheden op, over en langs de Vecht en de Loosdrechtse Plassen.

Rond 17:00h is het einde van de dienstregeling.

Fietsboot I wordt afgemeerd in Nieuwersluis en alles wordt volgens de checklijst in een dusdanige staat achtergelaten dat de bemanning die de volgende dag dienst heeft een keurig achtergelaten schip aantreft.

Fietsboot II vaart na de laatste halte van de dag, Porseleinhaven in Oud Loosdrecht, terug naar de overnachtingsplaats bij de Valk, ‘t Breukeleveense Meentje, Loosdrecht.
Daar aangekomen wordt alles volgens de checklijst afgewerkt en het schip in een dusdanige staat achtergelaten dat de bemanning die de volgende dag dienst heeft een keurig achtergelaten schip aantreft.

Vervolgens gaat de bemanning met een tevreden gevoel naar huis, uitkijkend naar de volgende tocht die zij weer mogen varen.

Wij zijn altijd geïnteresseerd is enthousiaste vrouwen en mannen die zich als vrijwilliger bij ons aan willen sluiten.
Zie hiervoor onze vacatures.